fbpx

írj ide a kereséshez...

Szoftverfrissítéssel lesz erősebb a Model S

A Top Gear összemérte a Porsche Taycan Turbo S-t és a Tesla Model S-t és arra jutottak, hogy a Porche gyorsabb 60 mérföld/órára gyorsulásban és negyed mérföldes távolság megtételében.

Úgy tűnik azonban, hogy csak a Porche esetén használtak „launch control-t“, pedig a Teslából is csak annak a bekapcsolásával lehetett volna elérni a csúcsteljesítményt. Ezt a DragTimes YouTube csatornán Brooks el is magyarázza:

A videóban még csak elméletileg beszél a mérési hibáról, de Elon Musk megerősítette, hogy tényleg csak azért volt lassabb a Model S:

A DragTimes elemzése helyes. Amúgy jön egy szoftverfrissítés a Model S-re, ami 50 lóerővel megemeli a maximális teljesítményt, szóval a Model S látványosabban is legyőzheti majd a Porsche Taycan Turbo S-t 60-ra gyorsulásban és negyedmérföldes versenyen.

A Tesla még a Q3-as negyedéves eredményeik bejelentése során árulta el először, hogy jön egy teljesítménynövelő szoftverfrissítés, így ez nem új infó, de az adott kontextusban megmutatja, hogy Musk mennyire bízik a Model S teljesítményében. A szoftverfrissítés maga természetesen nem varázslattal éri el az 50 extra lovat, hanem motorvezérlési optimalizációkkal. Néhány Model S már el is kezdte megkapni az új szoftvert, szóval hamarosan gyorsabban gurulhatnak a tulajok.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend