fbpx

írj ide a kereséshez...

Tartotta a szavát a Tesla – drágítottak a teljes önvezetésen

Nyolcezer dollárba, azaz forintba átszámolva már 2,5 millióba kerül a Full Self-Driving, vagyis a teljes önvezetést előzetesen kínáló csomag a Teslákban. A gyártó korábban már bejelentette a drágulást, nemrég pedig le is akciózták a csomagot, hogy aki ennyiért már nem venné meg, az a drágítás előtt még kedvezményesen juthasson az önvezető extrához. Persze a Teslák egyelőre nem képesek a teljesen önálló közlekedésre, de a Full Self-Driving csomag lényege, hogy amint megjelenik a teljesen önvezető rendszer, akkor majd csak ezzel az extrával felszerelt Teslákban oldják majd fel a valós önálló közlekedést.

Elon Musk nem győzi elégszer felhívni rá a figyelmet, hogy egy teljesen önvezető Tesla többet ér majd, mint a mostani vételár plusz a Full Self-Driving csomag ára, éppen ezért erősen érdemes még most beszerezni az extrát, mielőtt az újabb funkciók bevezetésével tovább drágítanának az opción. A Full Self-Driving még drágulni fog, ez biztos, Musk szerint pedig amikor felkészültek a teljes önvezetésre, a csomag értéke akár 100 ezer dollár fölé is ugorhat. Kérdés, hogy a Tesla valóban elkér-e majd ennyit azért az extráért, amit jelen állás szerint 8000 dollárért árul az autóiba. Az szinte biztos, hogy a Teslák ára erősen felugrik majd akkor, amikor a teljes önvezetéssel együtt bevezetik majd a Tesla által fejlesztett Robotaxi elnevezésű szolgáltatást is, amellyel az autók jóformán teljes értékű taxikként működnek majd akkor, amikor a tulajdonos nem használja azokat. Gondoljunk csak bele, hogy a mennyivel többet ér egy olyan autó, amit ha éppen nem használunk, fuvarozással gyűjti a pénzt a bankszámlánkra.

A lényeg tehát, hogy a mostani 8000 dolláros ár nem marad majd örökké a Full Self-Driving csomag mellett, ennél pedig már csak drágább lesz az önvezetést a jövőben lehetővé tevő extra, így aki hosszabb távra tervez egy Teslát magának, annak érdemes lehet még most beszerezni a csomagot.

Cimkék:

Notable Replies

  1. Én azt várom, legyen valami havidíjas csomag, hogy lehessen tesztelni…

  2. Lehet refundolni ha nem tetszik ha jol tudom.

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend