fbpx

írj ide a kereséshez...

Új középkonzolt, kormányt és hőszivattyús fűtést is kaphat hamarosan a Model 3

Egy, a Teslához elvileg közel álló kínai forrás szerint a gyártó hamarosan frissíteni készül az ott gyártott Model 3-asokat. Az egyelőre csak pletyka szinten kezelhető hír alapján az amerikai gyártó több olyan újítást is bevezet az elektromos szedánnál, amit a három évvel később gyártásba került Model Y-nál már az induláskor megkaptak a vásárlók.

Új kormányt, középkonzolt, első és hátsó lámpákat, motorizált csomagtérajtót, króm díszlécek nélküli kivitelt, hőszivattyús fűtést és többrétegű üveget is kaphatnak a kínai Model 3-asok. A Tesla az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis először az Ázsiában gyártott modelleken teszteli a frissítéseket, és csak ez után vezeti be azokat az amerikai Fremontban készülő modellekbe.

Az említett újítások közül nemrég láthattuk, ahogyan a Tesla felkészül a Model Y-ban már használt hőszivattyús fűtőrendszer beépítésére, hiszen a gyártó korábban úgy alakította át az első csomagtér kialakítását, hogy több helyet hagyjon az autó elejében, vélhetően azért, hogy elférjen az érkező hőszivattyú. Ennek legfőbb előnye, hogy hatékonyabban képes felfűteni a kabint a téli hónapokban, így jelentősen csökkentve a fűtésből adódó energiaveszteség mértékét.

Az Model Y-ból szintén ismerős lehet a motorizált csomagtérajtó és a króm díszlécek nélküli dizájn is. Arról, hogy a frissített középkonzol és kormányt pontosan mit takarhat, nem tudjuk, ám a többrétegű üvegek segítenek majd a hangszigetelésen, csendesebbé téve a kabint, amit Elon Musk egyszer már megígért a Model 3-mal kapcsolatban.
Mikor kerülhet gyártásba a frissített Model 3, azt már nem árulta el a pletyka forrása.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend