fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

Új ötletek: így lesz még nagyobb a Teslák hatótávja a közeljövőben

Jelenleg nincs kérdés afelől az autóiparban, hogy melyik gyártó készíti a leghatékonyabb elektromos autókat. A Tesla ugyanis korán kezdte a fejlesztéseket, és így mindenkivel szemben lépéselőnyben van, még most is, hogy kigurultak az első „Tesla gyilkosnak” titulált villanyosok.

A szegmens kínálata most jól mutatja, hogy közel azonos méretű akkumulátorcsomaggal sem tudják megközelíteni a német gyártók a Tesla számait. A kulcs a hatékonyság. Hajtáslánc-szinten egyértelműen lépéselőnyben van az elektromosautó-gyártó, ám a versenyben menekülni mindig csak előre lehet, és a Tesla már nagyon jól tudja, hogy milyen területeken fejleszthet még a nagyobb hatótáv érdekében.

Akkumulátorkapacitásban ugyanis már nem igazán szeretnének feljebb lépni. A 100 kWh-ás csomagoknak egyelőre elégnek kell lennie, éppen ezért az alkatrészek fogyasztását kell lejjebb szorítani, hogy gyarapodhasson a megtehető kilométerek száma. A motorokhoz éppen idén érkezett egy nagyobb frissítés, de mint az mostanában kiderült, az amerikai gyártó más területeken is keresi a ziccert, vagyis hogy hol csökkenthetne még a fogyasztáson.


A Tesla új, hatékonyabb ablaktörlője.

Az ablaktörlőkön például faraghatnak egy keveset, éppen ezért a Tesla kifejlesztett egy új hajtást a lapátoknak, amellyel esős időben nem csökken annyit a hatótáv. Kis lefaragás ez, de sok kicsi biztosan sokra megy majd a legvégén. Emellett új üléseken is dolgoznak, amelyek hatékonyabban lesznek fűthetők és hűthetők, ezzel is jobban a háttérbe szorítva egy fogyasztót. Mindemellett az elektromos szervokormányra is éppen a minap jegyeztek be egy új, a Tesla szerint jóval hatékonyabb szabadalmat.

Az új szervorendszer.

Hogy végül mennyit nyer mindezzel a Tesla, egyelőre nem derült ki, de ami biztos, hogy minden kis fejlesztéssel húznak el az autóipar elől, és növelik a hatékonyságbeli előnyük.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend