fbpx

írj ide a kereséshez...

Új rekordot futott a Model S a Nürburgringen

Újabb rekordidőt mért az Auto Motor und Sport a Nürburgringen a Teslától. Ezúttal nem a piros Model S Plaid prototípus, hanem a kék futott eszméletlen időt a legendás német aszfaltcsíkon.

Az új nem hivatalos rekord 7:13, amit nem csak egyszer, de kétszer is sikerült megfutnia a kék Model S-nek. Ez kerek tíz másodperccel jobb a piros prototípus szeptemberi rekordjától, de még mindig 8 másodperccel marad el attól, ami a Tesla szerint elérhető lehet a Model S-ekkel. A Porsche Taycan lemaradása így már 29 másodpercre nőtt a Model S prototípusaival szemben, ami felveti a kérdést, hogy a Porsche visszatér-e a Nürburgringre, vagy hagyják, hogy a Tesla egyre csak növelje a Model S és a Taycan közti köridőbeli különbséget.

Az is kiderült, hogy milyen összeállítással futotta meg az új rekordot a kék Model S. Az Auto Motor und Sport híradása szerint ugyanis a 7:13-as kört kis hátsó spoilerrel, nagy diffúzorral futotta a prototípus. Az eddigi tesztek során ugyanis láttunk már jóval nagyobb hátsó szárnyat is a Model S-ek csomagtartóján, ahogyan ennél kisebb diffúzor is húzódott már az autó hátulján.

A német lap szerint a Tesla mostanra összecsomagolt, a Model S-ek pedig már úton vannak haza, az Egyesült Államokba. Az amerikai gyártó idénre befejezte a teszteket, jövőre azonban vélhetően visszatér majd a német versenypályára. Ha más miatt nem, amiatt biztosan, hogy végre egy hivatalos időt is mérjenek majd a Model S Plaidekkel.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend