fbpx

írj ide a kereséshez...

Új Superchargerek épülnek Budapesthez közel: Fót és Törökbálint (képek)

Úgy látszik, a Tesla-nak mégis fontos a kelet-európai nyitás, főként Magyarország, mert rohamtempóban egyszerre több Supercharger épül hazánkban. Budapest vonzáskörzete is kap két új töltőt, amivel szerintünk nagy örömöt szerzeznek majd a Tesla tulajdonosoknak.

Az már korábban kiszivárgott, hogy a Törökbálinton épül egy Supercharger, azonban kiderült, hogy Fóton is lesz, amivel így tulajdonképpen a cég körbeöleli Budapestet. Mindkét töltő alig néhány kilométerre van a belvárostól, tehát “super” kényelmes elmenni és gyorstölteni rajtuk. A Tesla folyamatosan fejleszti a töltő állomásait, amelyeken átlagosan 40 perc alatt tölthetjük fel velük az autóinkat 80%-ig.

Supercharger etikett

Nyilván ahogyan fejlődnek hazánkban is a Superchargerek, illik használni a “Supercharger etikettet”. Kérünk benneteket, Teslásokat, hogy tartsátok be az alábbiakat:

 • Sose várd meg a 100%-ot, ha valaki sorba áll, amúgy is bőven elég 80%-ig tölteni az autót.
 • Kérdezz! Kérdezd meg, ki ér rá, ki nem, mert ha neked több időd van, neki lehet fontosabb, mert sietne.

Foglalt-e a Supercharger?

A Tesla rendszerén belül viszonylag könnyen ellenőrizhetjük, hogy foglalt-e az adott töltő, csupán keressük meg a térképen.

 

Supercharger Fót

Fóton valószínűleg  8 állásos töltő épül, de azt még nem tudni, hogy mekkora kimeneti teljesítménnyel rendelkeznek, amely lehet akár 150 kW is

Fót Auchan Supercharger

Supercharger Törökbálint

Törökbálinton már sokkal előrébb jár a Supercharger állomás telepítése. Itt már jól láthatjuk a töltőket és a kiállásokat. Itt a nyolc Supercharger és négy darab Destination charger kerül beüzemelésre. Utóbbiak maximum 22 kW-tal képesek tölteni, ráadásul adott esetben nem csak Teslákat, de ez utóbbit egyelőre nem tudni biztosra.

Supercharger Balástya

Bástya - Szeged Supercharger

Győr mellett még Sormáson érhető el Supercharger (120 kW), illetve úgy látszik, további városok is kapnak majd később töltőállomást, mint például a Szegedhez közeli Balástya! Ugyan a weboldalon még nem látszik, de a pletykák alapján pedig még Miskolc és Debrecen közelében is épül majd Supercharger.

Amennyiben Tesla vásárláson gondolkozol, látogasd meg a Tesla.hu-t, ahol minden kérdésedre választ kapsz!

Cimkék:

Notable Replies

 1. Most diéta van :slight_smile:

 2. Avatar for STom STom says:

  Végégül is, jogos a kérdés :smiley: Multkor már úgy volt hogy én fizetek, de a mostani fejlemények kérdőbe vonták :wink:
  Persze, lássuk hogy konkrétan melyik töltő fog működni leghamarabb!

 3. Törökbálint

 4. Avatar for STom STom says:

  Kinéztem ma, hátha haladtak, de még változatlan a helyzet (egy töltő, egy szekrény)…

 5. Szerintem jövő hét eleje

 6. Avatar for BYD BYD says:

  Uraim! Magyarország az Közép-Európa ! Kelet-Európa pld Kijev ill Moszkva.
  Legyünk pontosak!

 7. BYD csak tudja tán mi van keleten.

  BYD most írt először az oldalra! – Üdvözöljük őt!

 8. Győrben tegnap már 80%-ra korlátozták a tölthetőséget, ami indokolt, mert volt hogy 100%-os kihasználtsággal üzemelt. A májusi hálózat fejlesztés meg a keleti nyitás után azt gondoltam, eddigre már bővül Győr. Erről nincs valakinek infoja?

 9. Nagy a csend…

 10. Avatar for STom STom says:

  Elférne ott a bővítés. De, szerintem a Törökbálinti ott is segíteni fog, mert pl. románok hamarabb tudnak tovább menni, vagy meg sem fognak állni győrben…

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend