fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

Érdemes odafigyelni: Véletlenül vásárolnak milliós extrákat a Tesla-tulajdonosok

Az elmúlt néhány hétben több Tesla-tulajdonos is panaszkodott arról világszerte, hogy teljesen észrevétlenül vásároltak drága extrákat az autójukba. A gyanúsított a Tesla okostelefonos applikációja, amelyben túl egyszerű a vásárlási folyamat, és így a megnyitva hagyott app akár zsebből is képes megrendelni ezt-azt az autóba.

Az egyik amerikai tulajdonos az Electrek szakoldallal vette fel a kapcsolatot, ahol felvázolták, hogy hogyan költöttek véletlenül hárommillió forintnak megfelelő összeget az autójukra. Egyik nap a férfi felesége meglepődve tapasztalta, hogy működnek az önvezető funkciók a Teslájukban, miközben az autót Autopilot nélkül vásárolták meg. Hamar kiderült, hogy néhány napja véletlenül „befizettek” a Full Self-Driving extrára, és hozzácsapták az Acceleration Boost opciót is, amely kettősért 9700 dollárt számolt fel a Tesla.

A házaspár felvette a kapcsolatot a helyi szalonnal, ahol nem tudtak megoldást a helyzetre, így a gyártó ügyfélszolgálatánál kopogtattak. Kiderült, hogy az okostelefonos alkalmazásban megvásárolt opciókat nem tudja visszavonni a Tesla, így marad a Full Self-Driving csomag és a plusz teljesítmény az autóban, a véletlen elköltött összeget pedig nem kapják vissza. A Tesla próbálta azzal nyugtatni a tulajdonosokat, hogy a vásárlás egy része hozzáadódik az autó értékéhez, de ez korántsem hozta a várt megnyugvást.

Mivel több Tesla-tulajdonossal is megtörtént már ugyanez, így a probléma eljutott Elon Muskhoz, a Tesla főnökéhez is, aki megígérte, hogy megtalálják a megoldást. Musk szerint az autógyártójának gyorsan és egyszerűen kéne visszajuttatnia a pénzt, illetve levennie az extrákat a kocsiról egy hasonló esetnél, éppen ezért megoldják, hogy ez így is működjön a jövőben.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend